Celebrat el segon Taller de Generació d’idees de la Xarxa X_AgriTech

Els passats 16 i 18 de setembre, el Col·legi d’Agrònoms de Barcelona va tenir lloc el 2n Taller de Generació d’Idees, organitzat per la Xarxa X_AgriTech amb col·laboració amb el PRUAB. L’objectiu del taller va ser generar idees innovadores i transformar-les en projectes, per aportar solucions a reptes de país que després seran madurades amb les eines que ofereix la Xarxa. Les propostes de projectes presentades van ser: Us deixem amb algunes imatges de la jornada.

Celebrat el primer taller de generació d’idees de la Xarxa X_AgriTech

Els dies 19 i 21 de juny, la Xarxa X_AgriTech, amb la col·laboració del PRUAB, hem organitzat el primer Taller de Generació d’Idees enfocat en la monitorització i reducció de l’impacte ambiental de l’activitat agrària. L’esdeveniment, que s’ha celebrat a la seu  de l’IRTA a Torre Marimon, ha reunit a diversos investigadors i professionals del sector agroramader per abordar el repte de reduir la petjada de carboni de les explotacions, amb l’objectiu de contribuir a una Catalunya neutra en carboni al 2050. El taller va començar amb una ponència d’introducció a càrrec d’Anna Pallí, que va proporcionar una visió general de la situació actual i les perspectives futures del sector, preparant el terreny per a les activitats del taller. El taller es va desplegar en  tres  àrees de treball: explotacions agràries, explotacions ramaderes i explotacions agroforestals. Durant la jornada, es van proposar i analitzar els subreptes existents en cada àrea i es van seleccionar les idees amb més potencial per ser desenvolupades. A més, es va comptar amb la participació de tres mentors externs, que van aportar la seva experiència i coneixements als participants: Durant l’esdeveniment els participants van aprendre a utilitzar eines digitals per prototipar idees i a crear presentacions visuals d’alt impacte per als seus projectes. També es va dedicar atenció per a la construcció final del pitch, on els equips van treballar per perfeccionar tant la presentació verbal com visual dels seus projectes. El taller va culminar amb les presentacions finals dels projectes davant dels experts i la resta de participants, mostrant solucions innovadores i prometedores per a la reducció de l’impacte ambiental en l’agricultura. Algunes de les idees disruptives que van sorgir van ser: Des de la Xarxa agraïm a tots els participants la seva implicació en aquest taller. Aquest esdeveniment ha estat una mostra de la importància de la col·laboració i la innovació en el sector agrícola. Per últim, us presentem un vídeo resum de la jornada que us ajudarà a fer-vos una idea del que us espera al segon Taller de Generació d’Idees, programat a Barcelona durant el mes de setembre. Estigueu atents!

Formació | Descobreix el potencial de la teva recerca

El passat 3 de Juny vam celebrar el tancament del primer curs organitzat per la Xarxa X_AgriTech. La formació, titulada “Descobreix el potencial de la teva recerca”, estava centrada en adquirir competències i coneixements bàsics per aconseguir fons públics per a la transferència. Els projectes sobre els quals es va treballar durant el curs són els següents: Gràcies a tots els participants. Estem molt contents amb la resposta que hem rebut durant aquesta primera formació, que esperem que continuï en els propers cursos. Us compartim aquest vídeo-resum que recull de manera excel·lent la jornada de tancament de la formació, on els participants van presentar els seus treballs. Per mantenir-vos al dia de les properes formacions, accediu a: Serveis – X_Agritech (xagritech.net)

Jornada Anual X_AgriTech: La innovació agrícola al centre del debat

El dimecres 29 de maig la Casa de l’Agricultura, amb el suport de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, va acollir la Jornada Anual de la Xarxa X_AgriTech. Un esdeveniment que ha reunit experts, investigadors i representants institucionals del sector per debatre sobre la importància de la innovació en el sector agro-ramader. La jornada va començar amb una benvinguda de la Directora Científica de X_AgriTech, Anna Gras, i de Màrius Simon, Tècnic de Gestió d’Ajuts i Projectes de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya. Pere Condom-Vilà, Director de l’Àrea d’Anàlisi Estratègic de la Generalitat de Catalunya, va ser l’encarregat d’obrir les ponències amb una inspiradora reflexió sobre la importància de la innovació disruptiva en el nostre sector. Seguidament, Marlen Navarro, Gestora de X_AgriTech, va oferir una panoràmica del passat, present i futur de la xarxa, ressaltant les activitats més rellevants. Un dels moments més interactius de la jornada va ser la dinàmica de World Café moderada per Eidos Social, on els participants van debatre com X_AgriTech pot impulsar la innovació d’impacte, generant intercanvi d’idees i permetent als assistents explorar diferents perspectives i propostes. La jornada va culminar amb una taula rodona institucional, moderada per Agustí Fonts, on els ponents van discutir les expectatives de les parts interessades en X_AgriTech i van proporcionar alguns consells per assegurar l’èxit de la Xarxa. Van formar part de la ponència Núria Bayó, Directora del Programa Regions del Coneixement de la Direcció General de Transferència i Societat del Coneixement, Sefa de Ribot, Cap del servei d’innovació agroalimentària del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, i Xavier París, Project Manager d’INNOVI. Finalment, la jornada va concloure amb una reunió estatutària reservada als membres de la Xarxa. Volem agrair sincerament a tots els participants i assistents per la seva implicació i contribució a l’èxit d’aquesta jornada. Les vostres idees, experiència i entusiasme han estat essencials. Adjuntem un video-resum i algunes de les fotografies que capturen els moments més destacats de la jornada.

8ena edició IND+I Day 2024

Redefinir, reinventar i revolucionar. Regenerem la indústria. El passat dimecres 17 d’abril, la Xarxa X_AgriTech va participar a la vuitena edició del IND+I Day 2024 a Viladecans. Un esdeveniment enfocat en analitzar les tendències globals i com això representa una oportunitat per generar valor per a les empreses. Amb la indústria regenerativa com a fil conductor, es va destacar la seva contribució positiva a l’economia i al medi ambient, promocionant la restauració i regeneració dels recursos naturals i de la societat. Sota el lema “Redefinir, reinventar i revolucionar”, el mag Jorge Luengo va presentar de manera entretinguda les diferents ponències, que van posar de manifest la necessitat d’apostar per empreses que no només busquin generar valor econòmic, sinó que també estiguin compromeses amb el medi ambient i les comunitats i que fomentin la innovació i el compromís ètic. A més, l’espai de networking va servir com a punt de trobada entre el sector públic i privat, fomentant el diàleg sobre com afrontar els reptes d’una indústria A, tenint en compte que no tenim un planeta B. En conclusió, l’IND+I Day 2024 va posar de manifest la crida a l’acció envers la sostenibilitat i la regeneració. Des de la Xarxa X_AgriTech continuarem impulsant la innovació amb responsabilitat ètica per contribuir a un futur més sostenible.

Trobada Comitè IPR i Emprenedoria de la Xarxa X_AgriTech

El passat dimarts 5 de març el Col·legi d’Agrònoms de Catalunya va acollir una trobada entre els membres del Comitè IPR i Emprenedoria de la Xarxa X_AgriTech. L’esdeveniment va servir com a fòrum d’intercanvi i benchmarking, abordant qüestions com la estructura i processos de suport als investigadors a través de les OTRIs. Durant la trobada, es van discutir temes rellevants relacionats amb les activitats i els plans de suport als investigadors, així com les estratègies per al futur. Esperem que aquesta trobada hagi estat una oportunitat d’enriquiment i col·laboració per a tots.

Presentació del catàleg de tecnologies 2023 de la X_AgriTech

El passat 9 de novembre es va presentar a l’edifici Vèrtex de la UPC el catàleg de tecnologies 2023 de la X_AgriTech, la presentació va incloure els TKRV agrupats per àmbits de treball de la Xarxa: agricultura sostenible, ramaderia sostenible, millora genètica i biotecnologia, energia i gestió de residus intel·ligència artificial i data science. Per una altra banda es van presentar les convocatòries d’ajudes i serveis que ofereix X_AgriTech als seus membres. Aquest catàleg s’anirà actualitzant periòdicament d’acord als interessos dels investigadors i la seva motivació per contribuir a la transferència de tecnologia a Catalunya i s’aniran publicant a la nostra pàgina web, a l’apartat de Tecnologies. Podeu accedir a la presentació d’aquesta reunió mitjançant el següent enllaç.