Camelina un cultiu alternatiu als cereals en secà

Camelina. Un cultiu alternatiu als cereals en secà

Metodologia per al maneig de males herbes en cultiu ecològic mitjançant el cultiu de camelina
Categories:
Nivell de desenvolupament:

Descripció

cultiu de camelina sembrat en dues dates diferents, en cultiu ecològic, per avaluar-ne la possible rotació amb els cereals d’hivern. Observem que la capacitat competitiva d’aquest cultiu és molt bona contra les males herbes dicotiledònies d’hivern. Si el seu establiment és bo, també competeix de manera excel·lent contra les males herbes d’estiu, però la seva capacitat competitiva disminueix contra les males herbes gramínies, que s’hauria d’estudiar per optimitzar el rendiment de camelina.
Pel que fa al rendiment, és dins dels paràmetres de la literatura, però depèn enormement de la distribució de les precipitacions, més que de la seva quantitat.

Què la fa única?

Fins ara, ningú havia estudiat camelina en cultiu ecològic (que sapiguem; no hi ha referències). Un dels avantatges del cultiu és la seva versatilitat, per tant, cal estudiar la casuística de cada camp, i pot ser implementat en determinades situacions per al maneig integrat de males herbes que, en cultiu ecològic, seran dicotiledònies, en no poder aplicar herbicides per a les monocotiledònies Si la problemàtica fos de gramínies, la millor solució seria un retard de sembra, però en aquest cas el cultiu perdrà rendiment i pot ser més sensible a les sequeres d’hivern i de primavera. També estem considerant el tortó de camelina com a ingredient de pinsos per a animals de companyia (gossos i gats), cosa que encara no s’havia fet
Comparteix :