Portaempelt INTENSIA

Portaempelt INTENSIA

Portaempelt enanitzant per al cultiu de l’ametller en models productius intensius i d’alta densitat. Aquest és un portaempelt híbrid ametller-presseguer, amb referencia d’obtentor MB 1-37, procedent del creuament ‘Texas’ x ‘Early Gold’ realitzat el 1979 a IRTA Mas de Bové.
Categories:
Nivell de desenvolupament:
Etiquetes: ,

Descripció

El portaempelt Intensia esta pensat per a plantacions d’ametller en intensiu i d’alta densitat ja que te una molt bona compatibilitat amb el cultiu, conferint un menor vigor a l’arbre. A més, és un portaempelt adaptat a terrenys calcaris i tolerant a condiciones de sequera. Fet que el fa idoni en els moments actuals que estem vivint, on la sequera o la falta d’aigua pot esdevenir un fet recurrent. Altres característiques a destacar són la seva elevada eficiència productiva, l’endarreriment de la floració i l’avançament de la maduració. El model de negoci per aquest portaempelt es basa en un model de Llicencia no-exclusiva dels drets de propagació i comercialització.

Què la fa única?

El nou portaempelt IRTA esta pensat per donar una alternativa al mercat dels portaempelts actuals, oferint molt bona compatibilitat amb la varietat, però conferint una reducció de vigor. Aquest fet és molt important, ja que els portaempelts tradicionals o confereixen massa vigor (híbrids ametller x presseguer tradicionals) o pel fet de la seva baixa compatibilitat amb la varietat (híbrids de pruneres) fent impossible el model intensiu o súper-intensiu.
Comparteix :